opony letnie - co myślicie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez lilo
    piramida, cena zajebista , może gość zrobił się w ciula z tą ceną :roll:
    nie sądzę :wink:

Szukasz renomowanego serwisu samochodowego w Krakowie? OponySerwis.pl to mechanika i wulkanizacja na najwyższym poziomie. Nasi specjaliści usuną awarie w Twoim aucie
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• lilo
      RS
      • 2006
      • 4315
      • Mercedes-Benz

piramida, widzę że nexeny które kupiłem ma o 67 zł na sztuce drożej :P ciekawe ile by z tej ceny opuścił , no ale już po fakcie
      Daniel

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez lilo
        piramida, widzę że nexeny które kupiłem ma o 67 zł na sztuce drożej :P ciekawe ile by z tej ceny opuścił , no ale już po fakcie
        Może się okazać że cena była uwarunkowana znajomym mechanikiem który tam pracuję tak więc do końca nie wiem czy oferta z netu która podałem była bezpośrednią przyczyną zjechania z ceny czy jednak dzięki znajomemu :wink:

P.S. druga sprawa, cena ze strony nie zawsze jest ceną ostateczną więc za bardzo nie ma się co nimi sugerować

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• michal_op
          Drive
          • 2009
          • 57

Zamieszczone przez endryu
          Zamieszczone przez michal_op
          3500km to ja zrobie za 2 miesiace
          i już może być ładna relacja
          Nie musiałem nawet przejeżdzać 3500km a wystarczyło 500 żeby dostrzec wady i zalety owej oponki (DUNLOP SP SPORT BLURESPONSE 205/55R16 91V).
          Oponki wizualnie wyglądają na większe niż w rzeczywistością są (tak jakby większą powierzchnią przylegały do nawierzchni), poza tym opony cichutkie, nie ma różnicy 70 a 130 km/h, guma daje wrażenie bardzo miekkiej przez co ładnie wyłapuje mniejsze nierówności a co za tym idzie jest bardziej komfortowo.

Ale są i wady, zapewne dlatego że opona tak świetnie klei się drogi wzrosło mi spalanie (z tej samej trasy gdzie na poprzednich oponach robiłem średnio 4,9l/100km, teraz wychodzi mi 5,5l/100km wg wskazań komputera i wraz ze wzrostem prędkości różnica te 0,5l pozosaje bez zmian). Więc naprawdę nie wiem skąd ten wynik "B" przy EFEKTYWNOŚĆ PALIWOWA na etykiecie opony.

Nie wiem jak wygląda scieralność tej opony ale sądząc po jej miekkej gumie raczej szybciej niż wolnej.
          Reasumując, większy komfort kosztem spalania...

Komentarz

• endryu
            RS
            • 2006
            • 3773
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zdaj relację po dalszych 3000 km
            O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
            O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
            =================================================

Komentarz

• Mr0czny
              Elegance
              • 2009
              • 948
              • Octavia III (5E3)
              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

ja od dzisiaj na Goodyear Eagle F1 Asym 2 225/45 91V na razie na +

Komentarz

• Nexus6
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4847
                • Volkswagen

Zamieszczone przez Mr0czny
                będziesz zadowolony, poza S001 nie mają konkurencji na rynku
                With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• mavi
                  Classic
                  • 2012
                  • 23
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

wreszcie założyłem laluni NOWE OPONY YOKOHAMA 225/45R17 91Y AS01 S DRIVE
                  rewelacja cichutkie super się prowadzą bez uczucia pływania to wrażenia po jednym dniu w poniedziałek test w trasie
                  SKODA OCTAVIA 2 2,0 TDI 16V BKD

Pozdrawiam Janusz

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

lilo, Chodzi mi po głowie jeszcze KUMHO KU36, jak będą mieli ją na stanie to nie wiem czy jej nie zamienię :diabelski_usmiech

Komentarz

• lilo
                      RS
                      • 2006
                      • 4315
                      • Mercedes-Benz

Zamieszczone przez piramida
                      lilo, Chodzi mi po głowie jeszcze KUMHO KU36
                      Niby nie ma nic prostszego jak kupno opon... a jednak nie :twisted:
                      Bieżnik zajebisty , cena zresztą też :P ale ciekawe czy nie będą ząbkować .
                      Ja kupiłem moje poprzednie"wredne sztajny" dla bieżnika i pożałowałem tego chyba niema nic bardziej upierdliwego od dźwięku wyząbkowanych opon :x
                      Daniel

Komentarz

• sebastian7905
                        RS
                        • 2009
                        • 3488
                        • Volkswagen
                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez lilo
                        chyba niema nic bardziej upierdliwego od dźwięku wyząbkowanych opon :x
                        o tak,
                        lilo też testuje te nexeny - inaczej, kuzyn ma je na TOUAREGU i jest git poprzednie były takie och ach (1200 zł szt) i nie dały rady a NEXENY bez problemu ,teraz założyli te same NEXENY co my do CC bo jakoś złe wrażenia mają po drogich oponach
                        ja nie wiem ,ale myślę że poniekąd testy opon są robione pod komercję i kto da więcej w łapę to te będą na pierwszym miejscu :lol: ale mi się zaraz oberwie
                        Sebastian
                        Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                        Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                        Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                        Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

lilo, mi tam poprzednie vredne sztany nie wyząbkowały

Komentarz

• lilo
                            RS
                            • 2006
                            • 4315
                            • Mercedes-Benz

Zamieszczone przez piramida
                            lilo, mi tam poprzednie vredne sztany nie wyząbkowały
                            może moje jakieś felerne były :roll:
                            Miały też swoje plusy np. jazda w deszczu , zajebiście odprowadzały wodę no i trzymanie w zakrętach na żadnych innych oponach nie czułem się tak pewnie .
                            Daniel

Komentarz

• JohnBv
                              Drive
                              • 2010
                              • 71

Zamieszczone przez Mr0czny
                              Nie wiem jak u Ciebie będzie ale ja swoje Eagle sprzedałem po dwóch sezonach!!! Wyząbkowywać się zaczęły i hałas straszny był!!! Teraz testy będą na continental contiPremiumContact 5 205/55/16!!!
                              Skoda Octavia II combi 1,9 TDI BKC 77kW 105KM

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53228

>>>>>JohnBv<<<<<
                              mailto: [email protected]

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

lilo, nie ma się co przejmować, mi opony starczają na pełny sezon letni więc w razie czego nie zdążą się wyząbkować bo już ich nie będzie :diabelski_usmiech

Komentarz

• maxpaynemm
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 1764
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Wczoraj założyłem letnie laczki na których mam GoodYear EXELENCE 205/55/16. Masakra... są tak głośnie ze od razu pierwsze co usłyszałem to odgłos toczących sie opon... masakra jakaś :roll: Dodam że zimowe mam też GY ale Ultragrip i są cichutkie w porównaniu do tych lenich.

Zamowilem już za waszą poradą Bridgestone Potenza Adrenalin RE002, powinny być we wtorek, to zdam relację jak się zachowują :roll:
                                  Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• mirek_p11
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 6630
                                    • Volkswagen
                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez maxpaynemm
                                    Zamowilem już za waszą poradą Bridgestone Potenza Adrenalin RE002
                                    będziesz na pewno zadowolony

ja dzisiaj w trasie zauważyłem, że po zmianie na 17'' Michały Pilot Primacy jakoś tak głośno się zrobiło i twardo, ale kilkaset km i się człowiek przyzwyczai

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                                    Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                                    Fotki

Komentarz

• bws34
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 543

Ja dzisiaj zamówiłem komplecik Fuldy EcoControll HP za 724zł/komplet Jutro montuję od razu przy odbiorze Zobaczymy ile warte te wszystkie testy gazetowe :P
                                      "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• kabanos
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 4544
                                        • Octavia I combi (1U5)
                                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

bws34, po jednym sezonie, nie widzę różnicy pomiędzy starymi a nowymi, no może ciut. Poza tym spalanie po przesiadce mi spadło. Jazda do Łańcuta z Krakowa, przy średniej 79 km/h, spalanie 4,5 l/100 km 8)

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• igor33c
                                          Ambiente
                                          • 2010
                                          • 115
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez bws34
                                          Ja dzisiaj zamówiłem komplecik Fuldy EcoControll HP za 724zł/komplet Jutro montuję od razu przy odbiorze Zobaczymy ile warte te wszystkie testy gazetowe :P
                                          No ja też kupiłem taki komplet za 723,5 Jestem bardzo ciekawy bo według testu te fudly są jedną z najlepszych oponek 2013 , pożyjemy zobaczymy :diabelski_usmiech

Komentarz

• t271828
                                            Elegance
                                            • 2008
                                            • 928

Zamieszczone przez igor33c
                                            Zamieszczone przez bws34
                                            No ja też kupiłem taki komplet za 723,5 Jestem bardzo ciekawy bo według testu te fudly są jedną z najlepszych oponek 2013 , pożyjemy zobaczymy :diabelski_usmiech
                                            Jak troche pojeździcie to napiszcie (najlepiej w tym wątku) jak sie sprawują. Tez nad nimi myśle - niby tanie trwałe i dobre (hm nie za duzo tych zalet? ).

Komentarz

• marbab
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 4713
                                              • Fiat
                                              • BMM 2.0 TDI 140 KM

Panowie, do O2 1.6 MPI ktore polecacie, moze ma ktos doswiadczenie :?:
                                              1. http://allegro.pl/4x-nowe-opony-letn...142312992.html
                                              2. http://allegro.pl/4x-debica-passio-2...145968564.html
                                              Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                                              Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• zepter00
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2304

Te pierwsze (Presto) są o wiele lepsze i nowsze. Mam takie na Renówce w rozmiarze 185/60R14 (134 zł sztuka!). Rok temu namówiłem wujka do Corolli 1,6 195/60 R15 i sobie bardzo te asymetryki chwalił. Są jednymi z lepszych na mokrym i to wszystko za śmiesznie małą cenę.
                                                Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• gebek
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 1214

Zamieszczone przez mavi
                                                  wreszcie założyłem laluni NOWE OPONY YOKOHAMA 225/45R17 91Y AS01 S DRIVE
                                                  rewelacja cichutkie super się prowadzą bez uczucia pływania to wrażenia po jednym dniu w poniedziałek test w trasie
                                                  Zalozylem takie same,tylko 18''.
                                                  Co do prowadzenia,potwierdzam sa super...ale za ciche to nie sa.
                                                  Moze dzwiek diesla je zaglusza,ale ja je slysze...maja wedlug karty 74 db.
                                                  Tato,tato...czy to auto jest chore?
                                                  Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
                                                  Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• zepter00
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 2304

Ludzie sobie sami krzywdę robicie z takimi rozmiarami. Teraz na hałas narzekacie? :wink:
                                                    Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

Pracuję...